Volg mij

€ 5,00

Volg mij

€ 5,00

Inhoud

 

Misschien heb je je altijd al afgevraagd waar die christenen nou in geloven. Misschien is je interesse gewekt, omdat je mensen in je vriendenkring hebt, die naar een kerk gaan. Of je bent verliefd geworden op die gelovige kanjer van je.

In al die gevallen kan dit boekje je een eindje op weg helpen. Op een toegankelijke wijze wordt uit de doeken gedaan waar de Bijbel over gaat. En wat mensen geloven die de Bijbel lezen. Welke consequenties heeft geloven voor christenen in het dagelijks leven?

“Volg mij” is een mooi doorkijkje in de Bijbel, met name geschreven voor jongeren, die wat meer willen weten over de Bijbel en geloven.

Fragment

 

Je kunt het zien aan het madeliefje, dat na de nachtvorst zijn witte kopje boven het grasveld uitsteekt.

Je kunt het horen aan de vogels, die ‘s ochtends vroeg met hun gefluit de nieuwe dag verwelkomen.

Je kunt het voelen aan de zon, die door de wolken breekt om de aarde te verwarmen.

Je kunt het zien in de stralende ogen van jonge mensen,die verliefd op elkaar zijn.

Je kunt het horen aan de regen, die op de daken klettert.

Je kunt het voelen aan de arm, die om je schouders ligt omdat iemand van je houdt.

 

Je kunt het aan duizenden dingen zien: leven en liefde - de wereld zoals hij bedoeld is. En jij kunt - als je er voor open staat - achter deze wereld de maker zien. God, die ons leven gemaakt heeft. Over die God lees je in de Bijbel.

 

Je kunt het zien aan het oorsprongsverhaal waar de Bijbel mee begint. De schrijver van dit verhaal keek om zich heen en zag de wonderlijke wereld van leven en liefde. Daarmee zag hij ook God, de maker van dat alles.

Recensies

 

Ingrid Poisson:

Op vraag van de auteur heb ik me laten ompraten om Volg mij te lezen. Hoewel ik gedoopt ben, zowel mijn eerste als plechtige communie gedaan heb en katholiek onderwijs genoten heb, ben ik niet zo gelovig als ik soms zelf zou willen. Terwijl ergens diep in mezelf er toch soms iets de kop opsteekt om te willen geloven. Dit is puur persoonlijk omdat ik ook al zoveel mensen op jonge leeftijd heb moeten afgeven. Dit naast de kwestie maar ik ben dus vol goede moed begonnen in dit kleine boekje.
Aan de hand van Bijbelverzen vertaalt Arie de Ruiter de betekenis hiervan in gewone mensentaal. Voornamelijk bedoeld naar jongeren toe maar voor mij kregen deze Bijbelverzen dan toch de juiste interpretatie.
Met dit kleine zakboekje heeft de auteur mij dieper laten nadenken. Namelijk dat geloof niet alleen in de kerk zit maar ook in onze denk- en handelwijze. Over het behoud van onze mooie aarde en over vriendelijkheid naar anderen toe. Kleine dagdagelijkse dingen die we als gewoon aanschouwen maar die ons geloof in de mensheid vergroten.
Volg mij heb ik graag gelezen en heeft me een ietwat andere kijk op de Bijbel gegeven.

Volledige recensie: https://boeklovers.wordpress.com/2018/06/26/recensie-volg-mij/

 

Cora van Dijk:

Dit miniboekje bevat een rijke inhoud. In slechts 75 kleine bladzijdes wordt het evangelie uitgelegd aan mensen (jongeren) die het niet kennen. Een groot deel bestaat uit Bijbelteksten die op een moderne manier verwoord worden. Heel mooi uitgezocht en erg duidelijk.

Wat Arie de Ruiter rond de Bijbelteksten uitlegt is beslist Bijbels te noemen. Hij gaat heel de Bijbel door, van Schepping tot Openbaring. Natuurlijk staat het kruis van Christus centraal. Het taalgebruik is niet extreem populair, dat vind ik een pluspunt; het is helder en duidelijk, ook voor de doelgroep jongeren.

Mooi vond ik het hoofdstuk: Was dat nu nodig? Een vraag waar veel mensen mee zitten. Waarom moest Jezus sterven? Had dat niet anders gekund? Arie geeft een concrete uitleg. Hij gebruikt de term: ‘God is boos.’ Dat is wel wat zwak uitgedrukt, maar ik begrijp dat het moeilijk te verwoorden is.

Eén ding is jammer. Een aantal keren wordt gesproken over ‘het koninkrijk van God’. Dit wordt ook aangeduid als De Nieuwe Wereldorde. Dat is echter een term voor de antichristelijke wereldregering die nagestreefd wordt door wereldleiders. Een orde die de macht moet krijgen te heersen over alle landen en regeringen. Het tegenovergestelde dus van het Koninkrijk van God.

Ik hoop van harte dat het zijn weg gaat vinden naar nieuwsgierige jongeren.

Volledige recensie: https://boekenmening.net/volg-mij

 

Saskia Schouten:

In dit boekje wordt uitleg gegeven over de Bijbel aan mensen, met name jongeren, die meer willen weten over het geloof.
Op een toegankelijke manier legt de auteur uit hoe het allemaal in elkaar steekt.
Hij probeert uit te leggen Wie God is. De eigenschappen van God worden benoemd, maar de schrijver zegt ook dat het niet mogelijk is om een goede omschrijving van God te geven, omdat Hij altijd groter en sterker is dan wij kunnen denken.
Er wordt een hoofdstuk gewijd aan de Bijbelse geschiedenis waaronder de tocht van de Israëlieten naar het beloofde land en een paar profetieën van Jesaja.
Vervolgens komt de geboorte van Jezus aan de orde en waarom Hij op aarde kwam. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd.
Een aanrader om cadeau te geven aan mensen die belangstelling hebben voor het geloof maar er niet veel van begrijpen.

 

Reveil:

‘Klein maar fijn’, zeggen ze nog weleens en dat geldt zeker voor dit boekje, want ondanks de geringe omvang en dikte, bevat het – vooral voor jongeren en zij die niet geloven – een gouden inhoud. In notendop wordt uitgelegd wat het christelijke geloof en de Bijbel nu omhelzen en wat het betekent om Jezus te volgen. De toon is prettig en eenvoudig, wat goed aansluit bij het doel van dit boekje. 
Het enige wat ik me afvraag, is of lezers die niet zo bekend zijn met het geloof zitten te wachten op de (best wel veel) geciteerde Bijbelteksten.